ZƏMANƏTLİ MƏZMUN | %W/W |
Üzvi Maddə | 40 |
Üzvi Karbon (C) | 13 |
Üzvi Azot (N) | 1 |
Suda həll olunan kalium oksidi (K₂O) | 4 |
pH | 4,5 – 6,5 |
Mövcudluq: Stokda mövcuddur
TƏTBİQ SAHƏLƏRİ, ÜSULLARI, VAXTINI VƏ KƏMİYYƏTİ
Tərkibində amin turşuları olan bitki əsaslı maye üzvi gübrə
məhsul | Müraciət müddəti | Torpaq Tətbiqi | Yaprak tətbiqi |
İstixana və açıq tarla tərəvəzləri (pomidor, bibər, xiyar, badımcan, lobya, çiyələk və s.) | 1 həftə sonra fidanlar 15-20 gün aralıqlarla köçürülür. |
2 – 3 L / Da | 250-300ml/100L |
Qış tərəvəzləri (kahı, kələm, ispanaq və s.) | Hər 15-20 gündə bir bitki 3-4 yarpaq olduqda başlayır. | 2 – 3 L / Da | 250-300ml/100L |
Yumru bitkilər (Kartof, Soğan və s.), Qovun, Qarpız, Balqabaq | Kök yumrularının əmələ gəlməsinin başlanğıcından. | 2 – 3 L / Da | 250-300ml/100L |
Meyvə ağacları (şaftalı, ərik, albalı, gavalı, alma, armud, heyva, sitrus, zeytun, üzüm bağı, fındıq, püstə və s.) | Böyümə başlanğıcından meyvələr qoz ölçüsünə çatana qədər. |
2 – 3 L / Da | 250-300ml/100L |
Sənaye zavodları (pambıq, günəbaxan və s.) | Köklənmədən çiçəklənməyə qədər. | 2 – 3 L / Da | 250-300ml/100L |
Paxlalılar (noxud, lobya, mərci, soya və s.) | 1 həftə sonra fidanlar 15-20 gün aralıqlarla köçürülür. |
2 – 3 L / Da | 250-300ml/100L |
Taxıllar (qarğıdalı, buğda, arpa, düyü və s.) | Əkinçilik dövründə. | 2 – 3 L / Da | 250-300ml/100L |
Çəmən otlar | Böyümə dövründə | 2 – 3 L / Da | 250-300ml/100L |