ZƏMANƏTLİ MƏZMUN | %W/W |
Üzvi Maddə | 35 |
Üzvi Karbon (C) | 15 |
Üzvi Azot (N) | 1 |
Suda həll olunan kalium oksidi (K₂O) | 3 |
Pulsuz amin turşuları | 10 |
pH | 4,5 – 6,5 |
Mövcudluq: Stokda mövcuddur
TƏTBİQ SAHƏLƏRİ, ÜSULLARI, VAXTINI VƏ KƏMİYYƏTİ
Tərkibində amin turşuları olan bitki əsaslı maye üzvi gübrə
məhsul | Müraciət müddəti | Torpaq Tətbiqi | Yaprak tətbiqi |
İstixana və açıq tarla tərəvəzləri (pomidor, bibər, xiyar, badımcan, lobya, çiyələk və s.) | Fidanların köçürülməsindən bir həftə sonra başlayaraq , məhsul yığımın sonuna qədər 15 gün fasilələrlə tətbiq təkrarlanır . |
1 – 2 L / Da | 150-200ml / 100L |
Qış tərəvəzləri (kahı, kələm, ispanaq və s.) | Vegetasiya dövründə 3-4 tətbiq | 1 – 2 L / Da | 150-200ml / 100L |
Yumru bitkilər (şəkər çuğunduru, kartof, soğan və s.) | Çapadan sonra bir tətbiq, 15-20 gün sonra ikinci tətbiq. |
1 – 2 L / Da | 150-200ml / 100L |
Cuburbits (qovun, qarpız, balqabaq) | Üzüm böyüməsi, meyvə vermə və vegetasiya dövründə 3-4 tətbiq | 1 – 2 L / Da | 150-200ml / 100L |
Meyvə ağacları (şaftalı, ərik, albalı, gavalı, alma, armud, heyva, sitrus, zeytun, üzüm bağı, fındıq, püstə və s.) | Vegetasiya dövründə 3-4 tətbiq | 1 – 2 L / Da | 150-200ml / 100L |
Banan | Əkindən bir ay sonra başlayır və vegetasiya dövründə çiçəklənmədən əvvəl və sonra davam edir | 1 – 2 L / Da | 150-200ml / 100L |
Sənaye zavodları (pambıq, günəbaxan və s.) | Bitki boyu 15-20 sm olan dövrdən başlayaraq 2-3 tətbiq . | 1 – 2 L / Da | 150-200ml / 100L |
Paxlalılar (noxud, lobya, mərci, soya və s.) | Böyümə dövründə | 1 – 2 L / Da | 150-200ml / 100L |
Taxıllar (qarğıdalı, buğda, arpa, düyü və s.) | Böyümə dövründə | 1 – 2 L / Da | 150-200ml / 100L |
Kəsilmiş Çiçək | Böyümə dövründə hər 15-20 gündə tətbiq olunur . | 1 – 2 L / Da | 150-200ml / 100L |
Çəmən otlar | Böyümə dövründə | 1 – 2 L / Da | 150-200ml / 100L |